Breadcrumbs

FC_poster.JPG Završna GlowBrain konferencija održala se od 27.-30. svibnja 2015. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Osim superlativima izgovorenim na račun organizacijskog truda GlowBrain tima, konferencija se može opisati i ovim impresivnim brojkama. Konferencija je uključivala jedno javno predavanje (dokumentirano na našoj GlowBrain TV stranici), ukupno 38 predavanja od strane isto toliko predavača te 17 poster prezentacija polaznika konferencije.

Javno događanje održano u srijedu, 27. svibnja 2015. godine uključivalo je dva predavanja na engleskom jeziku: "Development of single chain antibodies for treatment of neurogenerative diseases" (prof. dr. sc. Jean-Pierre Julien iz Quebeca, Kanada) i "Can the glowing mouse help fight the stroke?" (prof. dr. sc. srećko Gajović, voditelj EU FP7 projekta GlowBrain). Događaj otvorenih vrata održao se s ciljem podizanja svijesti o onesposobljavajućim neurodegenerativnim bolestima, njihovoj prevenciji i potrebi o njihovom daljnjem istraživanju. Predavanja su dokumentirana i dostupna na našoj GlowBrain TV stranici.

U danima koji su slijedili održano je dodatnih 36 predavanja od strane stručnjaka iz područja moždanog udara, regeneracije neuralnog tkiva, matičnih stanica i inovativne primjene biomaterijala. Stimulativni program podržao je zanimljive debate i pružio brojne prilike za rađanje novih ideja i suradnji. Polaznicima konferencije je pružena je i prilika da posjete gradilište novog laboratorija za neuroimaging.

U petak, 29. svibnja 2015. godine održao se i sastanak Upravnog odbora projekta.

Program konferencija kao i fotografije dostupni su u galeriji ovog članka. Zahvaljujemo našim gostima na njihovom doprinosu i nadamo se da će nas uskoro opet posjetiti u Zagrebu!

 

 

Završna konferencija 27.-30.05.2015. (fotogalerija) Javno predavanje 27.05.2015. (fotogalerija)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top