Breadcrumbs

U ponedjeljak, 14. rujna 2015. održalo se drugo javno predstavljanje projekta GlowBrain pod nazivom Noć kad mozgovi svijetle. Središnji događaj večeri bilo je svečano otvorenje uređaja za snimanje magnetskom rezonancijom malih životinja, nabavljenog sredstvima ovog europskog projekta, te javno predstavljanje novouređenog Laboratorija za regenerativnu neuroznanost.

Uređaj je smješten u prostoru Medicinskog fakulteta, obnovljenom vlastitim sredstvima i specijalno pripremljenom za istraživanja obnove mozga nakon moždanog udara, tzv. Laboratoriju za regenerativnu neuroznanost. Uređaj je svečano otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i potpredsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner.

Brojni posjetitelji mogli su se informirati o radu projekta i naših partnera šetnjom po Pametnom Trgu, te prošetati novouređenim Laboratorijem za regenerativnu neuroznanost, koji je za ovu prigodu pretvoren u galeriju slika koje su ispričale priču o radu projekta. Nakon otvorenja MR uređaja i obilaska laboratorija, uslijedila je projekcija kratkog dokumentarnog filma o njegovom nastanku, a za potpun doživljaj organiziran je catering i prigodna svirka jazz sastava "Brainiacs". 

Kako je sve izgledalo, pogledajte u foto galeriji i u video reportaži!

 

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top