Breadcrumbs

U sklopu 7. radnog paketa- Ex-post Evaluation of UniZAG research potential, EU FP7 GlowBrain projekta, predviđen je angažman evaluatora izabranih od strane Europske komisije.
Evaluatori će posjetiti Zagreb dva puta, prvi puta kako bi stekli uvid u aktivnosti koje su se odvijale u sklopu projekta, a drugi puta kako bi predstavili svoj izvještaj.

Evaluatori projekta GlowBrain su:
• Anastasia Zampaniotou iz Grčke, profesorica na Zavodu kemijskog inženjerstva na Aristotle Fakultetu, Thessaloniki, Grčka, stručnjakinja na području politike i strategije istraživanja i inovacija
• Tanja Ćirković Veličković iz Srbije, profesorica biokemije na Kemijskom Fakultetu, Sveučilište u Beogradu, koordinatorica Centra Izvrsnosti za molekularnu prehrambenu znanost
• Nuno Neves iz Portugala, docent na Minho Fakultetu, Portugal, zamjenik direktora Centra Izvrsnosti 3B's Research Group- Biomaterials, Biodegradables and Biomimetics, stručnjak na području biomaterijala i matičnih stanica za regenerativnu medicinu
• Hans Koeppen iz Njemačke, stručnjak iz područa ekonomije i financija
• Xavier Golay iz Velike Britanije, stručnjak na području snimanja magnetskom rezonancijom i translacijske neuroznanosti.

Svrha evaluatora nije procijeniti uspjeh GlowBrain-a već dati strategiju koja ce ukazati kako u budućnosti iskoristiti otključane potencijale Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog Fakulteta i Sveučilišta Zagreb, te kroz evaluaciju dati smjernice za daljnje djelovanje.

U sklopu prvog posjeta u periodu od 02.-04.12.2015. evaluatori su posjetili novouređeni Laboratorij za regenerativnu neuroznanost, GlowLab, gdje se nalazi aparat za pretkliničko snimanje magnetskom rezonancijom .
Također, susreli su se sa zaposlenicima GlowBrain projekta kao i s ostalim znanstvenicima koji su surađivali na projektu koji su im prezentirali svoj rad i rezultate.

U svrhu razumijevanja daljnje održivosti i razvoja Laboratorija za regenerativnu neuroznanost i nakon završetka projekta. Evaluatori su u svom prvom posjetu imali priliku razgovarati s predstavnicima Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog Fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top