Breadcrumbs

U petak, 20. rujna 2013. u Kući Lauba znanstveni tim s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvođen prof. dr.sc. Srećkom Gajovićem je po prvi puta javno proširio svoju poruku borbe protiv bolesti mozga, poruku koja je tom timu i osigurala za Hrvatsku ovaj prestižni europski projekt u polju neuroznanosti.
Uz poruke podrške predsjednice Europskog vijeća za mozak Mary Baker, izvršnog tajnika Hrvatskog vijeća za mozak doc. Mitrečića, direktora Hrvatskog instituta za istraživanje mozga akademika Kostovića, dekana Medicinskog fakulteta akademika Miličića te potpredsjednika Sabora akademika Reinera prikazan je i dokumentarni film o projektu GlowBrain, čime se najavila dugoročna otvorenost projekta javnosti, što je još jedna od njegovih temeljnih postavki.
Tijekom Noći kad mozgovi svijetle javnosti je predstavljen i novi, sestrinski projekt SaveBrain, čija se priroda zasniva na udruženom osiguravanju sredstava za znanstvena istraživanja u direktnoj suradnji s publikom, međunarodno poznata kao crowdfunding.
Noć kad mozgovi svijetle okupila je više od 500 gostiju iz javnog, političkog i društvenog života te je završila milenijskom fotografijom nasmijanih posjetitelja koji su zajedno posvetili jednu večer poruci mira i međusobne dobrote, aspiraciji da pomognemo svima, a pogotovo onima koji slijede. Projekt GlowBrain je ovog rujna tek zakoračio u svoj dugi vijek, a o njegovom ukupnom radu će najbolje svjedočiti druga Noć kad mozgovi svijetle, ona koja će obilježiti kraj projekta 2015. godine.
Slike s Noći kad mozgovi svijetle potražite na našoj Facebook stranici

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top