Breadcrumbs

Glavne poruke projekta Noć istraživača stavile su naglasak na važnost znanstvenog istraživanja u svakodnevnom životu i na uzbudljivost i zanimljivost znanstvenog života i profesije. Noć Istraživača dala je priliku za razbijanje stereotipova o istraživačima i stimulirala interes javnosti za znanošću i istraživačkim radom kao privlačnim zanimanjima.
Ove godine svoj rad su predstavila i dva FP7 projekta Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, GlowBrain i Osteogrow s istraživačkim postajama "Što se nalazi u unutrašnjosti mozga?" i "Naša mala koštana klinika". Cilj GlowBrain postaje bio je upoznati sudionika s anatomijom i funkcijama mozga, metodama slikovnog prikaza kao i s mogućnostima oporavka mozga nakon moždanog udara, dok je Osteogrow posjetitelje naučio o građi i gustoći kostiju te kako se liječe slomljene kosti.
Uz pomoć partnera i izlagača te potporu brojnih medija, ovaj javni događaj ostvario je svoj glavni cilj - pružio je široj javnosti priliku za upoznavanje mladih istaknutih istraživača koji aktivno provode istraživanja koja uključuju znanje i tehnologije u službi života i zdravlja.
Više o Noći Istraživača možete saznati na službenim web stranicama, a slike možete pronaći na Facebook stranicama Noći i projekta GlowBrain.

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top