Breadcrumbs

Naši partneri s Instituta za fiziologiju čovjeka i klinička eksperimentalna istraživanja Medicinskog fakulteta Sammelweis Sveučilišta u Budimpešti ljubazno su ugostili dr. med. Doru Polšek, jednu od suradnica projekta Glowbrain.
Medicinski fakultet osnovan 1769. godine, najveći je i najstariji fakultet u Mađarskoj. Institut je smješten u prekrasnoj modernoj zgradi u južnom dijelu Budimpešte. Glavna misija Instituta je istražiti fiziološke i patološke mehanizme središnjeg i perifernog krvožilnog sustava.
Laboratorij za tkivno inženjerstvo i staničnu terapiju na čelu s dr. Zsomborom Laczom usredotočen je na istraživanje terapija temeljenih na matičnim stanicama za bolesti cirkulacijskog sustava i zacijeljivanje koštanog sustava te razvijanje drugih inovativnih pristupa i eksperimenata. Rad s modelima in vitro, životinjskim modelima i ljudskim uzorcima dobivenih iz suradnje s lokalnim klinikama, omogućuje razvoj praktičnih i patentom zaštićenih metoda koja se mogu koristiti u terapijama za liječenje različitih bolesti, uključujući i moždani udar. Upravo to znanje i inovativni pristup ovog laboratorija čine neprocjenjiv dodatak istraživačkim naporima projekta GlowBrain i Sveučilišta u Zagrebu Medicinskog fakulteta.

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top