Breadcrumbs

U sklopu 7. radnog paketa- Ex-post Evaluation of UniZAG research potential, EU FP7 GlowBrain projekta, predviđen je angažman evaluatora izabranih od strane Europske komisije. Evaluatori će posjetiti Zagreb dva puta, prvi puta kako bi stekli uvid u aktivnosti koje su se odvijale u sklopu projekta, a drugi puta kako bi predstavili svoj izvještaj.

IPR radionica; 21.-22.12.2015.

How can research results create value and benefit scientists? Practical
issues of commercialization and protection of IP

U sklopu EU FP7 GlowBrain projekta organiziramo IPR radionicu koja će se
održati 21.-22.12.2015 na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga,
seminarska dvorana u prizemlju.

Radionica je besplatna, a prijaviti se možete do 17.12.2015. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

U petak 18.12. 2015 u posjet nam dolazi grupa iz LN-MCP laboratorija (Laboratory of Neuroendocrinology-Molecular Cell Physiology), Medicinski fakultet, Sveučilište u Ljubljani.
U sklopu posjete obići će GlowBrain animal imaging platformu nakon čega će se održati Biomedical Imaging Meeting

 

 

5.11. 2015 s početkom u 11:00 sati na Medicinskom fakultetu, Zavodu za histologiju i embriologiju, u sklopu EUFP7 GlowBrain projekta održati će se Regional Meeting on Optical Imaging . U sklopu projekta FP7 GlowBrain nabavljen je IVIS Spectrum te je ideja sastanka okupiti korisnike IVIS-a ili sličnih uređaja iz regije u svrhu izmjene znanja i iskustva u bioluminiscenciji i fluorescentnom in vivo snimanju.

 

 

 PosterKnowledgeLandscapes

U utorak, 29. rujna 2015., u 16:00 sati na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, Šalata 12, održat će se skup predavanja na temu "Knowledge Landscapes" u organizaciji projekta GlowBrain.

 

 

 

 

10. Europska Noć istraživača održala se ove godine u 300 različitih gradova Europe 25.9.2015. U Marmontovoj ulici, u središtu Splita, Lada Brkić Ahmed, naša zaposlenica, i Dunja Gorup, naša suradnica, uspješno su predstavile GlowBrain projekt.

U ponedjeljak, 14. rujna 2015. održalo se drugo javno predstavljanje projekta GlowBrain pod nazivom Noć kad mozgovi svijetle. Središnji događaj večeri bilo je svečano otvorenje uređaja za snimanje magnetskom rezonancijom malih životinja, nabavljenog sredstvima ovog europskog projekta, te javno predstavljanje novouređenog Laboratorija za regenerativnu neuroznanost. 

MRI riggingS velikim ponosom javljamo da je 15. srpnja 2015. naš uređaj za magnetsku rezonanciju (MRI) sretno stigao na Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu! Ovo je jedno od ključnih postignuća projekta GlowBrain, čiji je cilj uspostava nove platforme za medicinska snimanja u svrhu unaprijeđenja predklilničkih neuroloških istraživanja u Hrvatskoj. Naš novi MR sustav proizvela je tvrtka Bruker Biospin GmbH, a nosi službenu oznaku BioSpec 70/20 USR. S težinom od 3 tone i jakošću magnetskog polja od 7 T, to je prvi uređaj takve vrste u čitavoj regiji.

Istraživački dio projekta GlowBrain je produljen je za tri mjeseca, odnosno do 31. prosinca 2015. Dodatna tri mjeseca omogućit će dovršetak naših trenutnih istraživanja i razmjenu znanja s našim partnerima i suradnicima.

Stranica 1 od 4

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top