Breadcrumbs

Srecko_Gajovic_310.jpgProf. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. započeo je svoju znanstvenu karijeru u sklopu Zagrebačke škole embriologije, čiji je ondašnji fokus istraživanja bio proučavanje procesa gastrulacije i diferencijacije zametnih listića u miševa i štakora. Iskustvo u embriologiji omogućilo mu je daljnje usavršavanje na postdoktorskoj poziciji na Max Planck Institute for Biophysical Chemistry u Goettingenu, Njemačka u laboratoriju prof. Petera Grussa. Svoje postdoktorsko usavršavanje nastavio je na International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology u Trstu, Italija u pod vodstvom prof. Barallea.

Po povratku u Hrvatsku ustanovio je vlastitu istraživačku grupu čiji se znanstveni fokus usmjerio na istraživanje genetskih modifikacija i njihovih posljedica na mozak. Svojim pažljivim i strpljivim planiranjem postao je pokretačka snaga koja će zasnovati i organizirati istraživačku platformu na laboratorijskim miševima koja će postati temeljem projekta GlowBrain. Današnji laboratorij analizira regenerativne sposobnosti i plastičnost mozga nakon ishemijskog moždanog udara.

Opširnije...

Roland Pochet Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. je profesor stanične biologije na Université Libre de Bruxelles, Belgija. Priznati je znanstvenik u području biologije stanica i neuroznanosti. Glavni je tajnik belgijskog Vijeća za mozak. Njegov znanstveni interes obuhvaća staničnu signalizaciju pomoću kalcija i staničnu terapiju živčanim matičnim stanicama u štakorskom modelu amiotrofične lateralne skleroze. Njegov životni cilj je promicanje visokog standarda znanosti u okvirima europskih vrijednosti. Na projektu Glowbrain zaposlen je kao voditelj istraživanja.

Marija Renic Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. je diplomirala i doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Postdoktorsko usavršavanja provela je na Medical College of Wisconsin, SAD, gdje je istraživala protektivno djelovanje metabolita arahidonske kiseline u hemoragijskom i ishemijskom moždanom udaru.

Opširnije...

Marija Lovric Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirala je 2002. a doktorirala 2007. kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomski rad izradila je pri Institutu Ruđer Bošković, a doktorsku disertaciju u laboratoriju Službe istraživanja u Belupu i u laboratoriju za farmakologiju Medicinskom fakultetu u Osijeku.

Opširnije...

Mirta Boban Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirala je molekularnu biologiju 2001. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorat iz područja stanične i molekularne biologije izradila je na institutu Karolinska u Stockholmu u Švedskoj, gdje se bavila proučavanjem regulacije ekspresije gena u kvascu.

Opširnije...

Siniša Škokić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je također magistrirao i doktorirao redom 2005. i 2010. godine. Prije dolaska na GlowBrain, na istom je fakultetu radio kao znanstveni novak u polju primijenjenog elektromagnetizma.

Opširnije...

Lada Brkić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirala je molekularnu biologiju 2004. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prvotno je 4 godine radila na Institutu “Ruđer Bošković” u Zagrebu kao znanstveni novak u području imunologije i razvoja cjepiva protiv genitalnog herpesa.

Opširnije...

Lejla Ferhatović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirala je kemijsko inženjerstvo 2009. godine na Kemijsko-tehnološkom fakultetu, a doktorirala je u području neuroznanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2013. godine. Prije Glowbraina, dvije i pol godine je radila kao suradnica na projektu u Laboratoriju za istraživanje boli Medicinskog fakulteta u Splitu.

Opširnije...

Igor Pongrac Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirao je molekularnu biologiju 2009. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom diplomskog studija dobitnik je „Državne stipendije Republike Hrvatske“, «Stipendije Grada Zagreba» i «Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za samostalni studentski rad».

Opširnije...

Marin Radmilović Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Tijekom studija primao je državnu stipendiju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Stručni je staž završio 2014. kao zaposlenik Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu.

Opširnije...

Josip Pavičić, inženjer na projektu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirao je 2010. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, smjer Energetska postrojenja. Nakon fakulteta zapošljava se u Končaru Generatori i motori na konstrukciji vjetroelektrane. Kasnije se zapošljava u firmi gdje radi kao voditelj razvoja projekta elektrane na obnovljive izvore energije.

Opširnije...

Olja Ulični Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. diplomirala biologiju na PMF-a u 2011. godini. Na prethodnim radnim mjestma stekla je vrijedna administrativna i računovodstvena iskustva te iskustvo rada s europskim projektima.

Opširnije...

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top