Breadcrumbs

Regionalna mreža za terapiju matičnim stanicama i regenerativnu medicinu (skraćeno RegMed) inicijativa je EU FP7 projekta GlowBrain s ciljem povezivanja stručnjaka iz različitih područja sa dalekosežnim ciljem uspostavljanja preduvjeta za buduće terapije matičnim stanicama u Hrvatskoj. Na osnivačkom sastanku održanom 06. studenog 2013. u prostorijama Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (HIIM), Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavnici područja bazičnih (regenerativna medicina, funkcionalna genomika, molekularna biologija) i kliničkih istraživanja (ortopedija, stomatologija, neurokirurgija, transfuzijska medicina), bioetike, poslovnog sektora i farmaceutske industrije te translacijske medicine i prijenosa tehnologije pristali su biti njeni članovi Mreže sa slijedećom misijom: Za dobrobit svojih građana i razvoj ekonomije Hrvatska treba među prvima uspostaviti tehnologije regenerativne medicine, a osobito primjene matičnih stanica”. RegMed će postaviti okvire aktivnosti i poduprijeti daljnje suradnje s ciljem poticanja razvoja regenerativne medicine u Hrvatskoj. Sastanci Mreže održavat će se svaka 2 mjeseca i uključivat će tematska predavanja te formalne i neformalne diskusije.

Mreža će podržavati nove aktivnosti i djelovati kao posrednik u nalaženju partnera. Nove aktivnosti će uključivati prijave za znanstvene i infrastrukturne projekte i organizaciju edukacijske mreže. Očekuje se da će mreža generirati i nove ekonomske aktivnosti te bi stoga trebala skupiti stručnjake za stvaranje poslovnih modela, kontakte sa industrijom i partnerstva sa malim i srednjim poduzetništvom s interesom za regenerativnu medicinu.

U srijedu, 28. siječnja 2015. godine prof. Lars Klimaschewski s Medicinskog sveučilišta u Innsbrucku održao je predavanje na temu: "Industry funding and contract research at the Medical University Innsbruck".

Opširnije...

U srijedu 25. ožujka 2015. na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga u 16 sati dr. Amy Lam održala je predavanje na temu Translational regenerative medicine and neuroscience research at Edinburgh”.

Opširnije...

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top