Breadcrumbs

U srijedu 25. ožujka 2015. na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga dr. Amy Lam, voditeljica Odjela za poslovni razvoj tvrtke BioQuarter sa Sveučilišta u Edinburghu održala je predavanje na temu Translational regenerative medicine and neuroscience research at Edinburgh. Idući dan, u četvrtak 26. ožujka 2015. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, održala je još jedno predavanje pod nazivom Encouraging a more translational medical research culture at Edinburgh. U oba predavanja dr. Lam govorila je o iskustvima svog uspješnog tima u komercijalizaciji rezultata istraživanja kroz suradnju s industrijom i novom pristupu prijenosu znanja. 

Životopis:

Amy Lam pridružila se tvrtki Edinburgh BioQuarter u studenom 2011. godine, kao dio tima za razvoj poslovanja s ciljem olakšavanja komercijalnog iskorištavanja istraživačke farmaceutske i biotehnološke baze i potpore komercijalizaciji tehnologije koje proizlaze iz College of Medicine i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Edinburgh i NHS Lothian. Grupa poslovnog razvoja omogućuje suradnju akademskim znanstvenicima, kliničarima i zdravstvenim djelatnicima s industrijom, kako bi se ubrzao razvoj novih lijekova, dijagnostičkih testova i medicinskih proizvoda.

Od 2001. godine dr. Lam je sudjelovala na brojnim projektima na kojima je specijalizirala komercijalizaciju metoda prirodnih znanosti. Dr. Lam radila je i u akademskoj i industrijskoj zajednici, kako u Velikoj Britaniji, tako i u SAD-u. Izvorno farmakolog, disertaciju je izradila u području neuroznanosti s fokusom istraživanja na razumijevanju uloge specifičnih glutamat receptora u moždanom udaru. Dr. Amy Lam također ima i magisterij u području prava u intelektualnom vlasništvu.

Dr. Amy Lam trenutno se nalazi na čelu tima za poslovni razvoj tvrtke Edinburgh BioQuarter.

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top