Breadcrumbs

Srecko_Gajovic_310.jpgProf. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. započeo je svoju znanstvenu karijeru u sklopu Zagrebačke škole embriologije, čiji je ondašnji fokus istraživanja bio proučavanje procesa gastrulacije i diferencijacije zametnih listića u miševa i štakora. Iskustvo u embriologiji omogućilo mu je daljnje usavršavanje na postdoktorskoj poziciji na Max Planck Institute for Biophysical Chemistry u Goettingenu, Njemačka u laboratoriju prof. Petera Grussa. Svoje postdoktorsko usavršavanje nastavio je na International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology u Trstu, Italija u pod vodstvom prof. Barallea.

Po povratku u Hrvatsku ustanovio je vlastitu istraživačku grupu čiji se znanstveni fokus usmjerio na istraživanje genetskih modifikacija i njihovih posljedica na mozak. Svojim pažljivim i strpljivim planiranjem postao je pokretačka snaga koja će zasnovati i organizirati istraživačku platformu na laboratorijskim miševima koja će postati temeljem projekta GlowBrain. Današnji laboratorij analizira regenerativne sposobnosti i plastičnost mozga nakon ishemijskog moždanog udara.

Svoj međunarodni ugled potvrdio je članstvom, a kasnije i predsjedništvom u organizaciji EU COST Domain Committee for Biomedicine and Molecular Biosciences. Uporno njeguje međunarodnu znanstvenu suradnju. Nositelj je brojnih nastavnih aktivnosti koje uključuju predavanja na 17 kolegija na 3 diplomska i 4 poslijediplomska studija na ukupno 2 sveučilišta i u jednoj srednjoj školi. Posebno izdvaja svoje sudjelovanje u osnivanju novog poslijediplomskog studija Neuroznanost. Osim nabrojanog, također je i glavni urednik Croatian Medical Journal-a te predsjednik Hrvatskog mikroskopijskog društva.

Facebook comments HR

Podijelite vaše mišljenje!

Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Bootstrap Framework and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with the Joomla! Project.

Back to the top